INSPIRE –

MAAK OOK EEN VERSCHIL

Verhaal van de maand

HOE WERKPLEZIER JOUW LEVEN KAN VERBETEREN

Bij Keys dragen we werkplezier hoog in het vaandel. Daarom willen we vandaag, aan de start van de Week van het Werkgeluk, stilstaan bij het belang van gelukkig zijn op en met je werk. We brengen een groot deel van ons leven werkend door en dit heeft invloed op de rest van ons leven. Als we niet gelukkig zijn op ons werk, is het moeilijk om wel gelukkig te zijn in andere levensgebieden. De laatste week van september is daarom uitgeroepen tot de Week van het Werkgeluk , een initiatief van Happy Office, zodat we stil kunnen staan bij het belang van werkplezier en hoe we dit het nieuwe normaal kunnen maken.

ONS WERK IS ONS LEVEN

Werk speelt een enorme rol in ons leven. Een mens brengt gemiddeld 81.396 uur op het werk door tijdens zijn leven. De enige activiteit waar we meer tijd aan kwijt zijn is slapen. Wanneer we praten over werk hebben we het over alle activiteiten die nuttig zijn voor de persoon die ze verricht, zijn omgeving of de samenleving (dus betaald & onbetaald werk, zoals vrijwilligerswerk). Een groot deel van onze samenleving werkt om geld te verdienen, zodat ze in hun eigen behoeften of die van hun gezin kunnen voorzien. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, hadden in het eerste kwartaal van 2020 maar liefst 70,5% van Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar betaald werk.

Verschillende soorten werk

Maar waarom is werk belangrijk? Volgens Edward W. Younkins, een hoogleraar aan Wheeling University, vormt werk de basis van een gelukkig en betekenisvol leven. Dankzij werk kunnen we onze persoonlijke identiteit vorm geven en betekenis geven aan ons leven. Daarnaast kunnen we dankzij werk in onze eerste levensbehoeftes voldoen en zijn we vrij om deel te nemen aan de samenleving.

WERKGELUK ALS NIEUW NORMAAL

Gezien we zoveel tijd van ons leven doorbrengen op het werk, is het van groot belang dat we ons daar op onze plek voelen. Niet alleen zorgt werkplezier ervoor dat we ons prettiger voelen in ons eigen leven, maar je presteert ook beter als je plezier haalt uit je werk. Werkgeluk is alleen niet vanzelfsprekend. Uit Gallup’s State of the Global Workplace rapport blijkt dat wereldwijd 60% van de medewerkers geen emotionele band hebben met hun werk en 19% voelt zich ronduit ongelukkig op hun werk. Ook dichterbij huis heerst een cultuur van ontevredenheid over werk. Al een decennium lang staat Europa bekend als het continent met de gelukkigste inwoners. Er is echter niemand ongelukkiger op hun werkplek dan de Europeaan; ze hangen onderaan de ranglijst met slechts 14% betrokken en gelukkige medewerkers.

Het effect van werkplezier is duidelijk zichtbaar op de werkvloer. Uit onderzoek van Tempo-Team blijkt dat als een werknemer plezier uit zijn werk haalt geeft hem dit energie. Hierdoor komt hij aan het einde van de dag niet uitgeput thuis, maar heeft hij nog energie voor leuke activiteiten. Daarnaast ervaart deze werknemer minder stress. Hierdoor presteert hij beter, maakt minder fouten en ervaart minder werkdruk. Tot slot voelen werknemers die gelukkig zijn op het werk zich nauwer betrokken bij de organisatie waarvoor ze werken. Ze zien hun werk als betekenisvol, waardoor ze zich goed voelen over zichzelf en hun bijdrage aan een betere wereld.

DE EERSTE STAP NAAR EEN GELUKKIGER WERKLEVEN

Bij Keys onderscheiden we drie gebieden waarop iemand een positief verschil kan maken door zijn of haar natuurlijke kwaliteiten in te zetten (de zogenaamde Triple Plus). Een van deze gebieden is werk. Bij Keys willen we mensen helpen een onuitwisbare en positieve bijdrage te leveren aan de wereld om hen heen, waarvan je werkplek natuurlijk een onderdeel is. Door jouw natuurlijke kwaliteiten in kaart te brengen en inzichtelijk te maken hoe je deze kunt inzetten op het werk, heb je een positieve impact op je omgeving en ga je weer met plezier naar het werk.

DE KEYS TEST, STARTPUNT VOOR REFLECTIE

We maken gebruik van de Keys Test; een unieke persoonlijkheidstest die zichtbaar maakt wat jij van nature in je hebt. Met behulp van de Keys Test geven we inzichten in jouw unieke, aangeboren kwaliteiten. Hierin maken we onderscheid tussen vijf verschillende sleutels: eigenschappen, lenzen, focus, talenten en waarden. We kijken voorbij populaire archetypes. Bij Keys geloven we dat je de mens niet kunt indelen in vakjes. Iedereen is uniek: met de Keys Test zijn er meer dan 47 miljoen verschillende combinaties en uitslagen mogelijk. Je kunt met de Keys Test niet vertellen of je in staat bent bepaald werk te doen, maar we kunnen wel testen of je de natuurlijke aanleg hebt om bepaald werk te doen. Jouw Keys Profiel zet aan tot reflectie: zit ik op de juiste plek hier? Aan de hand van de inzichten die je hierdoor verkrijgt kun je stappen gaan zetten richting een gelukkiger werkleven. Je kunt het gesprek aangaan met je baas over de invulling van je werk, je kunt op zoek gaan naar een nieuwe baan, en nog zo veel meer. Je krijgt weer controle over jouw werk en jouw geluk, en dat is super waardevol.

ZORGEN VOOR EEN MATCH

Een van de grootste bijdragers aan werkgeluk zijn het samen naar een gezamelijk doel werken en bijdragen aan een missie die voor jou voldoening geeft. Je ervaart werkgeluk als jouw focus, het gebied waar jij je van nature op richt, aansluit bij de verantwoordelijkheden die je draagt. Bijvoorbeeld, als jij een teamfocus hebt voel jij je gelukkig als je samen met een team dingen onderneemt. Je overziet wat er binnen een project allemaal moet gebeuren en hoe deze taken verbonden zijn. Je komt het beste tot je recht in een werkomgeving waar jij deze kwaliteiten kunt inzetten. Daarnaast is het belangrijk dat jouw eigenschappen en talenten uitgenodigd worden tijdens jouw werk. Op deze manier wordt jouw potentieel optimaal benut en voel je je gelukkig in je werk. Tot slot dragen jouw waarden ook bij aan een verhoogd werkgeluk. Als jouw waarden overeenkomen met de waarden van het bedrijf, ben je op je gelukkigst.

ONTDEK HOE OOK JIJ VAN BETEKENIS KUNT ZIJN

Keys biedt een uniek en vernieuwend online traject dat je inzicht geeft in wie je bent, wat je kan en wat voor jou echt telt. Het maakt stapsgewijs duidelijk hoe jij een positief verschil kunt maken in jouw omgeving. De Keys Activation Track bestaat uit drie eenvoudige stappen, waardoor jij ontdekt hoe je waarde kunt toevoegen in je omgeving op een manier die bij jou past.

LEES VERHALEN OVER KEYS VAN ANDEREN

“Het DNA-traject heeft mij inzicht gegeven in mijzelf. Daar waar ik mijzelf enigszins dacht te kennen, is het alsof er nu puzzelstukjes met de plaatjes naar boven gericht zijn én de stukjes aan elkaar passen. Wat mij hierbij enorm helpt is dat er woorden zijn gegeven aan eigenschappen die bij mij horen, met sterkten en aandachtspunten.” – Sander

“Jarenlang werkte ik in dezelfde branche omdat ik dacht dat dit het enige was wat ik goed kon. Door het maken van de testen, vond ik mezelf terug en wist ik weer het beste uit mezelf te halen. In het begin toen ik de uitslag van de testen zag kon ik haast niet geloven dat het over mij ging. En door nu iedere dag datgene te doen waar ik blij van wordt, is werken als een hobby!” – Shirley

“De DNA test bevestigde wat ik altijd “wist”, maar niet goed kon plaatsen. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn waarden. Doordat ik weet en leer wat mijn sterkte en minder sterke punten zijn, kan ik dit ook beter tijdens een sollicitatiegesprek duidelijk maken. De reis van mijzelf ontdekken gaat door, maar door iets tastbaar te hebben kan ik mezelf er altijd weer aan herinneren. ” – Melissa

INSPIRE – JOU

Wil je weten wat je in je hebt om van betekenis te zijn voor je omgeving? Met een Inspire Sessie vanuit de Keys filosofie ontdek je wat er altijd al in je zat en inspireren we jou om hiermee aan de slag te gaan. Breng je droom tot leven!

INSPIRE – TEAMS

Heb je als team frisse energie en nieuwe inspiratie nodig? Met een Inspire Sessie voor teams (her)ontdek je als team en teamlid je toegevoegde waarde en (re)activeer je je betrokkenheid bij de missie van de organisatie. Inspiratie gegarandeerd!

INSPIRE – ORGANISATIES

Wat ligt er in het hart van je organisatie?Hoe kom je van droom tot uitvoering? In een dagdeel nemen we mee aan de hand van het Keys gedachtegoed in het waarom, hoe en wat van je organisatie. Onze belofte: je gaat met een hoofd vol inspiratie en ideeën naar huis!

INTERESSE IN EEN INSPIRE SESSIE?

Op zoek naar inspiratie voor jezelf, je team of je organisatie? Wil jij een Inspire sessie boeken of wil je meer informatie ontvangen. Neem dan contact met ons op. De Inspire sessies worden gegeven op Kasteel Amerongen.

WIL JIJ OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Wil je maandelijks inspiratie ontvangen om te plussen, en wil je op de hoogte blijven van alles wat Keys te bieden heeft, zoals onze trainingen en andere sessies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN

JA, IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN

Stuur mij maandelijks inspiratie om te plussen, en hou mij op de hoogte van alles wat Keys te bieden heeft.

Mijn gegevens

Privacy beleid

Ik ga akkoord met de het privacy beleid van Keys (wij delen geen persoonsgegevens met derden).

Privacy beleid

X