INSPIRE –

MAAK OOK EEN VERSCHIL

Verhaal van de maand

SAMEN MET EEN KEYS ACTIVATOR VOND ANNE DE ANTWOORDEN DIE ZE ZOCHT

In onze Keys Academy bieden we mensen verschillende cursussen en opleidingen, aan, geboren uit ons gedachtegoed. Een van deze opleidingen is de Activate Opleiding. Deze opleiding leidt mensen op tot activators, maar wat houdt dit eigenlijk in? Activators zijn opgeleid om de resultaten van de Keys Test te analyseren en interpreteren. Ze helpen mensen ontdekken waar ze in hun kracht staan en hoe ze kunnen leven vanuit hun unieke potentieel. Heb je het gevoel dat je niet alles uit je werk haalt? Bots je wel eens met collega’s, maar weet je niet goed waarom? Wil je een actievere rol innemen in de wijk of meer uit je vriendschappen halen? Dan staan onze activators voor je klaar. Vanuit hun perspectief en Keys Profiel kunnen ze helpen zoeken naar de antwoorden die je zoekt. Eerder dit jaar ging Anne het gesprek aan met Keys Activator Nathalie: “Voor het eerst had ik het gevoel dat ik echt gezien werd, dat ik geaccepteerd werd voor wie ik werkelijk ben.”

“HET WAS EEN TIJD WAARIN IK ZELF OOK MET VRAGEN ZAT.”

Het gesprek met een Keys Activator vormt het begin van de Activation Track, en staat in het teken van het Keys Profiel: ontdekken welke unieke kwaliteiten iemand met zich meedraagt en de waarde die zij hiermee toevoegen aan hun omgeving. Anne was al eerder in contact gekomen met het gedachtegoed van Keys, maar wist niet precies wat dit inhield. “Ik had verhalen gehoord van vrienden en kennissen over hun ervaringen, maar was zelf nog een beetje sceptisch” vertelt ze. Uiteindelijk won haar nieuwsgierigheid het van haar nuchterheid. Anne was op zoek naar antwoorden en hoopte deze te vinden in haar Keys Profiel. “Het was een jaar dat echt in het thema stond van zelfontdekking en persoonlijke groei. Ik wilde mezelf graag beter leren kennen en zoeken naar antwoorden op mijn vragen.”

“MIJN PROFIEL HEEFT BETEKENIS GEKREGEN.”

Een paar dagen voor haar gesprek met Nathalie vulde Anne de Keys Test in. De uitslag zou ze te horen krijgen tijdens het gesprek. “Ik wist niet goed wat ik van het gesprek kon verwachten, maar ik had een open blik en was nieuwsgierig naar de uitslag van mijn test” vertelt Anne. Tijdens het gesprek doorloopt een activator de verschillende sleutels van het Keys Profiel en geeft hier samen met de betreffende persoon betekenis aan. “Je vult natuurlijk zelf de Keys Test in, maar ik herkende mezelf echt in de resultaten. Het was alsof ik in de spiegel keek toen ik mijn Keys Profiel voor me had liggen”. Als iemand het gesprek aangaat met een activator kan deze erop vertrouwen dat de activator zonder oordelen het gesprek in stapt. “Ik voelde me erg op mijn gemak en Nathalie had echt een positieve omgeving gecreëerd waarin ik me vrij voelde om het gesprek aan te gaan” vertelt Anne.

“IK HOEF MEZELF NIET AAN TE PASSEN.”

Voor aanvang van het gesprek was Anne erg nieuwsgierig, maar toch ook een beetje zenuwachtig. “Ik merkte bij mezelf dat ik hoopte dat ik een “goede” uitslag kreeg” vertelt ze. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat er geen “goede” en “slechte” uitslagen zijn. Je Keys Profiel is een reflectie van wie jij bent, en daar schuilt kracht in. Dit is ook de boodschap die Anne heeft meegenomen uit het gesprek. “Ik ben perfect zoals ik ben, en als ik mijn unieke kwaliteiten omarm gaat er een hele wereld van mogelijkheden voor me open”. Het gesprek heeft haar inzichten gegeven in haar krachten en de waarde die ze toevoegt aan haar omgeving. “Zowel persoonlijk als professioneel weet ik nu beter wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik waarde kan toevoegen aan mijn omgeving en toekomstige werkgevers.”

Na dit eerste gesprek kan iemand zijn ontdekkingsreis voortzetten en concrete plannen maken om hun unieke kwaliteiten in te zetten op verschillende levensgebieden: persoonlijk leven, werk en maatschappij. “Voor mij heeft dit ene gesprek antwoorden en inzichten gegeven om mezelf beter te begrijpen” vertelt Anne. Zij heeft alleen de eerste stap doorlopen. Misschien dat ze haar ontdekkingsreis op een later moment weer oppakt, maar op dit moment voelt ze die behoefte niet.

“IN EEN GESPREK BEN IK ALTIJD OP ZOEK NAAR VERBINDING.”

Anne’s activator, Nathalie, heeft eerder dit jaar haar activator-certificaat in ontvangst genomen en is sindsdien volop het potentieel in haar medemensen aan het activeren. Vaak raken mensen zichzelf kwijt door de obstakels die ze tijdens hun leven tegenkomen. “Ik hoop dat er tijdens zo’n gesprek een diepe ontmoeting plaatsvind. Dat ik je kan helpen herinneren wie je bent en je jezelf in een nieuw licht kunt zien”, aldus Nathalie. Ze neemt haar verantwoordelijkheid als activator heel serieus en streeft ernaar om op een waardige manier beeld en betekenis te geven aan iemands Keys Profiel. “Ik wil graag recht doen aan jou als persoon”. Iemand stelt zichzelf kwetsbaar op en neemt een activator in vertrouwen bij zijn ontdekkingsreis. “Ik ben altijd gewoon onder de indruk van de persoon die voor me zit” vertelt Nathalie. Als je naar jouw Keys Profiel kijkt zie je misschien alleen een verzameling termen, maar activators kunnen je helpen de diepte op te zoeken en jouw Keys Profiel leven in te blazen.

ONTDEK HOE OOK JIJ VAN BETEKENIS KUNT ZIJN

Keys biedt een uniek en vernieuwend online traject dat je inzicht geeft in wie je bent, wat je kan en wat voor jou echt telt. Het maakt stapsgewijs duidelijk hoe jij een positief verschil kunt maken in jouw omgeving. De Keys Activation Track bestaat uit drie eenvoudige stappen, waardoor jij ontdekt hoe je waarde kunt toevoegen in je omgeving op een manier die bij jou past.

LEES VERHALEN OVER KEYS VAN ANDEREN

“Het DNA-traject heeft mij inzicht gegeven in mijzelf. Daar waar ik mijzelf enigszins dacht te kennen, is het alsof er nu puzzelstukjes met de plaatjes naar boven gericht zijn én de stukjes aan elkaar passen. Wat mij hierbij enorm helpt is dat er woorden zijn gegeven aan eigenschappen die bij mij horen, met sterkten en aandachtspunten.” – Sander

“Jarenlang werkte ik in dezelfde branche omdat ik dacht dat dit het enige was wat ik goed kon. Door het maken van de testen, vond ik mezelf terug en wist ik weer het beste uit mezelf te halen. In het begin toen ik de uitslag van de testen zag kon ik haast niet geloven dat het over mij ging. En door nu iedere dag datgene te doen waar ik blij van wordt, is werken als een hobby!” – Shirley

“De DNA test bevestigde wat ik altijd “wist”, maar niet goed kon plaatsen. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn waarden. Doordat ik weet en leer wat mijn sterkte en minder sterke punten zijn, kan ik dit ook beter tijdens een sollicitatiegesprek duidelijk maken. De reis van mijzelf ontdekken gaat door, maar door iets tastbaar te hebben kan ik mezelf er altijd weer aan herinneren. ” – Melissa

INSPIRE – JOU

Wil je weten wat je in je hebt om van betekenis te zijn voor je omgeving? Met een Inspire Sessie vanuit de Keys filosofie ontdek je wat er altijd al in je zat en inspireren we jou om hiermee aan de slag te gaan. Breng je droom tot leven!

INSPIRE – TEAMS

Heb je als team frisse energie en nieuwe inspiratie nodig? Met een Inspire Sessie voor teams (her)ontdek je als team en teamlid je toegevoegde waarde en (re)activeer je je betrokkenheid bij de missie van de organisatie. Inspiratie gegarandeerd!

INSPIRE – ORGANISATIES

Wat ligt er in het hart van je organisatie?Hoe kom je van droom tot uitvoering? In een dagdeel nemen we mee aan de hand van het Keys gedachtegoed in het waarom, hoe en wat van je organisatie. Onze belofte: je gaat met een hoofd vol inspiratie en ideeën naar huis!

INTERESSE IN EEN INSPIRE SESSIE?

Op zoek naar inspiratie voor jezelf, je team of je organisatie? Wil jij een Inspire sessie boeken of wil je meer informatie ontvangen. Neem dan contact met ons op. De Inspire sessies worden gegeven op Kasteel Amerongen.

WIL JIJ OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Wil je maandelijks inspiratie ontvangen om te plussen, en wil je op de hoogte blijven van alles wat Keys te bieden heeft, zoals onze trainingen en andere sessies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN

JA, IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN

Stuur mij maandelijks inspiratie om te plussen, en hou mij op de hoogte van alles wat Keys te bieden heeft.

Mijn gegevens

Privacy beleid

Ik ga akkoord met de het privacy beleid van Keys (wij delen geen persoonsgegevens met derden).

Privacy beleid

X

CONTACT

Stichting Keys
Drostestraat 16
3958 BK Amerongen
Die Niederlande
0031 343 745 700

info@keystest.nl

VOLG ONS

© 2023 Stichting Keys - All rights reserved